Nutricionistica Zrinka Babić: „Ovaj doručak idealan je za one koji žele dulje biti siti, vole slanu verziju doručka i zaboravljaju unositi preporučene količine ribe.“
Nezasićene masti iz tune čuvaju naše srce, dok zasićene i nezasićene masti iz jaja osiguravaju balans u prehrani.
Proteini dolaze iz tune, bjelanjka jajeta i Wasa kruščića, što ovaj doručak čini nutritivno uravnoteženim.
Vlakna, antioksidansi, vitamini i minerali iz povrća i Wase doprinose cjelokupnom zdravstvenom profilu ovog doručka.
2 Wasa hrskava kruščića
konzerva tune
1-2 jaja (podni ili slobodni uzgoj)
svježi (baby) špinat
svježe klice (ili matovilac/rikola)
1 čajna žličica maslaca ili maslinovog ulja
crni papar
sol
Sastojci:
1. Umutiti 1-2 jaja u zdjelici.
2. Na maloj tavi zagrijati maslac ili maslinovo ulje pa ubaciti špinat, potom jaja te na kraju tunu.
3. Jaja posoliti i malo popapriti.
4. Na svaki Wasa dodati jaja, a zatim i klice.
5. Po želji još malo popapriti.
Priprema:
Za savršen doručak koji podržava stabilnu glikemiju i dulju sitost isprobajte ovu jednostavnu i hranjivu kombinaciju!